perjantai 16. lokakuuta 2015

Hei me rakennetaan

Niin kait. Rakennuslupa on nyt saanut lainvoimaisuuden ja rakentaa saa täysillä vai voiko? No ei voi Espoossa on uudet säännöt jotka ovat tulleet yllätyksenä, mutta eihän ne yllätyksiä ole vaan sitä, että en ole viitsinyt selvittää asioita perinpohjin....Jos joku tollo ei noudata sääntöjä ja yrittää louhiessaan ampua yhden korttelin taivaantuuleen, koska ei ole tarpeeksi suojannut räjäytettävää aluetta jne....viittaan nyt Matinkylän tapahtumiin joista tietty minulla ei tarkkaa tietoa ole mitä siellä sitten ikinä tapahtuikaan, mutta tästä syystä esim. Espoossa on säännöksiä tiukennettu. Meillä näistä siis ei ollut tietoa. Tiedonhan olisi toki saanut Espoon teknisestä keskuksesta tai internetistä.

Me on nyt suoritettu naapuritalojen (tai siis ne joilta se työ on tilattu) katselmukset, olen tarkistanut louhijoilta paperit, saanut tiedot, että heillä on vakuutukset, verot ym. maksettuna, räjäytyssuunnitelma ja ilmoitus poliisille tehtävästä louhinta työstä...niin riittääkö tämä????Ei riitä vielä pitää rakennesuunnittelijan käydä paperit läpi ja ilmoittaa, että hän on tyytyväinen ko. suunnitelmiin. Voidaanko sitten sen jälkeen luottaa, että kaikki menee täydellisesti no ei voida. Tiedottamisesta muistaminen, määräyksien tulkinta ne ovat joskus yllättävän sekavia ja silloin kuin pitäisi esim. rakennusvalvonnasta saada joku pian kiinni niin unohda.

Pieni vinkki....jos rakennat elä kiirehdi vaan varaa suunnittelulle tosiiii paljon aikaa ja tee joka ikinen tilaus kirjallisesti ja vaadi ja vaadi vielä enemmän todistuksia lippuja ja lappuja varaudu siihen, että rahaa palaa silti tuplasti esim . meidän tontilta on löytynyt kivoja kivenjärkäleitä eikä niitä ilman pilkkomista voi laitaa kuorma-auton kyytiin.
Hommaa esim. rauhoittava lääkitys, että jotenkuten rämmit tämän alkuvaiheen läpi ilman sydänkohtausta. Jos et itse osallistu ollenkaan rakentamiseen niin valvojan täytyy olla superluotettava henkilö joka ajattelee aina ja vain ainoastaan rakennuttajan etua. Miten se sitten varmistetaan ei mulla ole hajuakaan...
Kivenpyörittäjän kylä
 Poraus hyvässä vauhdissa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti