sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Lattialämmitys ja valu kellariin

Tompan pojat tuli ja meni. Alun perin olimme sopineet, että lattiat putkitetaan styroksiin ja verkko tulee
silloin putkituksen päälle. Tällä tavalla verkko jää lattiavalussa betonin keskelle joka on ihanteellisin vaihtoehto. Ei se väärin ole asentaa sitä lämmitysputkea siihen verkon päälle ja laittaa korotustuet verkon alle ennen valua, mutta haluttiin se toisella tapaa. Tämä ratkaisu oli ihan ok siinä vaiheessa kun asiasta neuvoteltiin ja sopimusta tehtiin vaan kun tuli asennuksen aika perjantaina 18.3 niin eihän asentajilla ollut tarvittavia osia ja välineitä mukanaan vaan heidän piti niitä lähteä sitten hakemaan. Tietokatkos oli ollut. Asentajat lähtivät tunnin noutoreissulle jossa sitten meni 2,5 tuntia. Ei siinä muuten mitään, mutta kun Felipe oli ottanut vapaapäivän sille perjantaille, että voi olla siellä mukana jos mitä ikinä asentajat tarvitsevatkaan tai jos heillä on jotain puutteita meidän hommissa niin sitten on paikalla siinä heti hoitamassa homman pois.   Asennus siirtyi sitten tietty maanantaille ja sovittiin, että he tulevat sinne kello 9:00. Nyt olin minä vuorostaan sopinut työmaallani, että tulen hieman myöhässä töihin, että ehdin edes nähdä asentajat, avata ovet jne. Niin ei 9:20 luovutin, koska ajattelin, että vaikka ne nyt tulisi niin ei mulla ole enää aikaa kysellä heiltä mitään kun oli lähdettävä omaan työhöni. Asennus tuli kuitenkin valmiiksi silloin maanantaina ja valu vähän meni tiistain ehtoon puolelle….mur….vähän aikaisemmin kuin ois saanut valun valmiiksi niin ei olisi siinä ti. ip ollut puppuauto tientukkona 10 minuuttia. Tämä kymmenen minuuttia aiheutti sen, että naapurit rupesivat saapumaan töistään ja yksi ei päässyt ajamaan autoaan pihaansa josta sitten tuli mekkala. Betoniauton kuljettaja vain naureskeli tilanteelle he ovat varmaan moiseen tottuneet, mutta minä en.
Nyt on sitten edelleen se maalämpökaivon ja talonvälinen kaivanto auki ja pitäisi ruveta routaeristeitä asentamaan jotta pääsisi muokkaamaan pihan niin, että saamme siihen enemmän tilaa jolloin ei oltaisi aina jonkun tiellä.

Muutama juttu tullut opittua tässä matkan varrella. Yksi niistä hommaa tontti jostain missä ei ole naapureitaJ Onko helpommin sanottu kuin tehty???

AutotalliaEi kommentteja:

Lähetä kommentti